About

“Life is too short to drink bad wine”

Hartstikke waar! Maarre…. wat is precies een slechte wijn? Of belangrijker nog, hoe vinden we die wijn die een glimlach op ons gezicht brengt?

Mijn wijn avontuur begon jaren geleden in de kelders van de Hermitage, waar ik op enkele memorabele donderdag avonden wegwijs werd gemaakt in de wonderlijk wereld van wijn. Naarmate ik meer leerde, begon ik ook in te zien hoe ontzettend complex en daarmee ontoegankelijk wijn kan zijn.

Bijvoorbeeld als we kijken naar de naamgeving. De ene keer vernoemen we de wijn naar een specifiek gebied, de andere keer benadrukken we de druif, of dan speelt ineens weer het huis de hoofdrol.

Terwijl je al twijfelend voor het schap in de winkel staat of in lichte paniek de menukaart in je opneemt, verwonder je over de poetische, vaak weinig verhelderende omschrijvingen als een vegetaal aroma, of een mineralige afdronk. Uhh?!?

En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende stijlen die de wijnmakers na streven. Laat staan de ideale combinatie tussen je gerecht en de wijn. Waar te beginnen?

Gewoon met bewust proeven. Thuis, in een restaurant of misschien wel op een wijnproeverij. In de tussentijd zal ik proberen je te inspireren met de lekkerste betaalbare wijnen, spannende wijn & spijs combinaties, dé wijnhotspots in en om A’dam en hopelijk entertainende achtergrond verhalen over mijn wijnbelevenissen.

Meer weten? Neem gerust contact met me op. Ik beantwoord graag je vragen of begeleid met veel plezier je wijnavond.

Cheers,

 

Lieke

DipWSET4 certified