About

You are what you eat… (or drink?!)

So true!  Want wat is het leuk om te experimenteren met nieuwe recepten en ingrediënten. Ik durf te wedden dat jij ook wel eens quinoa, chia zaad, tempeh of falafel op tafel hebt gezet. Niet alleen super goed en lekker, ook nog eens fijn om te delen met anderen. Geeft het niet een kick om net dat éne lekkere recept te weten?

Op zich is dat met wijn hetzelfde. De meeste mensen houden van een goed glas wijn en delen dat graag met anderen. Alleen het experimenteren, dat ligt nu net iets anders… In plaats van prachtige receptfoto’s zie je een vrij standaard fles met een saai label in de winkel of een omschrijving op de wijnkaart waarvan het je gaat duizelen…

Mijn vrienden roepen vaak dat ze wel van een lekker wijntje houden en ook wel wat meer over zouden willen weten. Maar als puntje bij paaltje komt, dan blijft het daar bij. Zo jammer! Op zoek gaan naar die éne bijzondere wijn is volgens mij namelijk nog leuker dan experimenteren met eten.

Daarom is mijn missie ook om hen (en jou!) te inspireren met de lekkerste betaalbare wijnen, spannende wijn & spijs combinaties, dé wijnhotspots in en om A’dam, de laatste in’s en out’s op het gebied van natuurlijke wijnteelt en hopelijk entertainende achtergrond verhalen over mijn wijnbelevenissen.

Naast mijn dagelijkse job probeer ik namelijk ook iets meer van wijn te begrijpen. Daarom ben ik enkele jaren geleden begonnen met mijn eerste cursus en inmiddels volg ik een soort internationale vinologen opleiding (WSET4); het perfécte excuus om regelmatig een lekkere fles open te trekken.

En ook ik deel graag mijn favorieten…

 

Cheers!

 

Lieke