Miraval Miracle

Nee, het was niet de thermometer, die ein-de-lijk weer eens gewoon boven de 21 graden kwam. Geen geromantiseerde anti-kater therapie na een groots vrijgezelle weekend. Niet het feit dat het International Rosé Day was (ja echt, dat verzin ik niet)… Nee, het was Harper’s Bazaar die heeft me doen besluiten om gister avond – inderdaad een willekeurige maandagavond – een flesje Chateau Miraval open te trekken.

Was ik halsoverkop gevallen voor een fancy advertentie van de op Champagne geïnspireerde design fles? Dat had op zich gekund, maar dankzij eens Insta time-line vol sophisticated Champagne foto’s – een side effect van het schrijven van een essay over wijn in social media – ben ik inmiddels wel redelijk immuun voor dit soort wallpaper marketing, no offense.

Nee, het was de laatste roddel over Hollywood’s favoriete koppel. Of moet ik zeggen ex koppel? Ex ex koppel? Anyway… Brad & Angie gaan niet uit elkaar.

Good for them.

En voor ons: want dat bekent namelijk dat het rose goud van Chateau Miraval voorlopig nog rijkelijk blijft vloeien. Gewoon verkrijgbaar, want er is niet langer een ‘reason to rush’ voor de laatste fles van Jolie & Pitt.

En Perrin, want laten we die vooral niet vergeten. Mocht je het romantische beeld hebben dat Brad himself de wijnen op zijn vrije zondagmiddag staat te blenden en finetunen, dan ga ik dat hierbij even rechtzetten. Het is de getalenteerde wijnmaker van Chateau Beaucastel die de essentie van het zonnige Provençaalse terraslandschap simpelweg in één fles weet samen te vatten.

De ranken van Miraval groeien op de kalk- en kleirijke heuvels van de Provence, waar de dagen zonnig en de nachten fris zijn. Dat zorgt dat de bloemige aroma’s en rijpe smaken van wilde aardbeien, frambozen en witte nectarines perfect gebalanceerd worden met verfrissend citrusfruit.

Om dat sappige fruit karakter te behouden, worden de biologisch geteelde druiven (voornamelijk Grenache plus wat Cinsault en Syrah) grotendeels gekoeld in RVS tanks gevinifieerd. Echter 10% wordt enige tijd in houten vaten bewaard, wat een wijn met een mooi gebalanceerde body en elegante complexiteit geeft.

Pure liefde in een glas. Daar proosten we op!

Cheers

Chateau Miraval Rosé 2016  –  €15,50 per fles (6 stuks)  –  miraval.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s