Bacchus is een blijvertje

Tegenwoordig heb je voor alles wel een festival. De thema’s zijn, net als de bijbehorende trucks, niet aan te slepen; food, koffie of thee, speciaal bier en natuurlijk wijn… Te midden van het komen en gaan van food festivals, is er voor mij eentje die ik niet zou willen missen. Gelukkig heeft Bacchus na vier succesvolle jaren ook bewezen een blijvertje te zijn.

Wat ooit begon als een weekendje wijnplezier, is inmiddels uitgegroeid tot een waar fenomeen. Niet alleen is de zomer editie vorig jaar uitgebreid tot twee weekenden op rij, dit jaar was er ook een meer dan gezellige winter variant in De Duif.

Waarom dit een feestje is om niet te missen? In de eerste plaats vanwege de super relaxte sfeer. Het publiek is gevarieerd maar gaat tegelijkertijd ook heel goed samen. Jong en oud, wijnkenner of gewoon borrelaar; op de ‘terrasjes’ en op de dansvloer mengt het tot één groep like-minded, allen met een lekker glas in de hand.

En dat brengt me meteen bij de tweede reden: bij Bacchus heb je gewoon ALTIJD lekkere wijn. Van welke regio, stijl of druif je ook houdt… de keuze en kwaliteit is top. Denk daar dan de waanzinnig mooie locatie bij, en je begrijpt mijn enthousiasme. Met behulp van een paar goeie lampen verandert het Amsterdams in een haast betoverende plek.

Alleen maar rozengeur en maneschijn? Als je graag je geld laat rollen dan wel ja. Stiekem doet het muntjes systeem (op een fancy pre-paid pas, dat wel) in combinatie met je alcohol promillage, je even vergeten waar de bodem van je portemonnee zit. Maar ach, die paar keer per jaar dat de zon schijnt en je met een heerlijk glas wijn geniet van een prachtige zomer avond… Priceless!

Al die lekkere wijntjes op een nuchtere maag is natuurlijk ook niks, ook daar is bij Bacchus aan gedacht. Om in de sfeer te komen beginnen we met een paar lekkere oesters van de Normandische Chef Nicolas. Met een lekkere Chablis van Wijnhuis Zuid wanen we ons als god in Frankrijk.

Een uurtje later staan we alweer te watertanden voor de crispy duck van Terpentijn. En hoewel de combinatie misschien niet de meest voor de hand liggende is, kunnen we het niet nalaten om nog zo’n waanzinnig lekkere Weisser Burgunder bij Chabrol te bestellen. Yum!

En het toetje? Ja, een wijn avond is natuurlijk niet compleet zonder een stukje kaas. De Borrelplank stelt alles behalve teleur en blijkt een prima partner voor onze volgende verovering bij Wijnhuis Zuid, een rijpe Bordeaux blend uit Bolgheri, ook wel bekend als een Super Tuscan.

Hier had de avond kunnen eindigen, maar in plaats daarvan blijven we nog éven plakken bij Chabrol, waar Pia en collega’s ons nog ‘een mini-proeverij’ voorschotelen. Van de verassend lekkere Grauburgunder, naar de populaire Pouilly-Fuissé, gevolgd door de straight forward Spätburgunder en Nieuw Zeelandse Syrah, ondertussen geamuseerd de meest creatieve versierpogingen gadeslaand.

Wat was Bacchus weer mooi! En het is nog niet voorbij… Komend weekend zijn alle wijn fans opnieuw welkom. Dus nog geen plannen?

Cheers!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s