Wijncafé Worst is the Best

Ben jij ook zo ontzettend klaar met de winter? Geen sneeuw, geen ijs, slechts fifty shades of grey…

Nou dan heb ik een tip voor je: Het ultieme Frankrijk vakantie gevoel, gewoon in Amsterdam: daarvoor moet je bij Worst zijn. Je zou het niet zo snel verwachten als je door de Barentszstraat loopt, maar binnen bij Worst schijnt de Franse zon. Je voelt je meteen thuis in dit knusse, gezellige wijncafé, waar het voor een woensdagavond verrassend druk is.

Het menu laat weinig te raden over… Worst! En als er iets goed samengaat met een plankje charcuterie, dan is het wel een lekker glaasje Beaujolais. Na jaren in een verdomhoekje gezeten te hebben (ergens ook wel een beetje terecht na alle bulkwijn van mindere kwaliteit), màg Beaujolais weer. Sterker nog, je zou misschien wel kunnen zeggen dat het in begint te raken, mede door de opkomst van de Vin Nature.

Worst schenkt een Chateau Cambon 2015 van Marie Lapierre. Heerlijk licht, fruitig met een prima nasmaak. Een lekkere inkomer, om vervolgens aan de wat zwaardere wijn te gaan. De Vilosell 2014 uit Costers del Segra van Tomas Cusine is een goed gemaakte wijn, met een mooie balans. Misschien wel een beetje te gelikt? De Mas des Bressades 2015, een krachtige Syrah en Grenache blend uit Costières des Nimes, is de favoriet van de avond. Boordevol pittig zwart fruit met een kruidig tintje. Daar lusten we er nog wel een van!

Zo’n powerwijn vraagt wel om een bodem, dus besluiten we er maar wat eten te bestellen. Je raadt het nooit… Kaas. Juist. We hebben allemaal wel eens behoefte aan een beetje rebellie, niet? En dat terwijl de menukaart van Worst een schatkaart is voor charcuterie-lovers. Vergeet de pickles niet!

De sommelier vertelt vol passie over zijn wijnen. Ambacht staat voorop bij Worst, marketing daar heeft ie niets mee. Ja een blog is wel leuk maar… probeert hij de situatie nog te redden. Heerlijk zo’n authentiek persoon. Ik moet om mijn tong bijten om niet te zeggen dat zijn enthousiasme waarschijnlijk de beste marketingtool is die er voor wijn bestaat. Bij vertrek laat hij nog even vol trots zijn Georges Laval Champagne zien. We moeten terug komen.

Dat doen we graag!

Cheers,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s