Rubens Proeflokaal: kroeg meets wijnbar

Na alle hippe micro-breweries en sophisticated winebars die als paddenstoelen uit de grond schieten, is het een verademing om weer eens gewoon in een gezellig café te zijn. Met een wijntje aan de bar bij Rubens Proeflokaal in Utrecht zit je goed!

Natuurlijk is er gewoon een kaart aanwezig, maar het is nog leuker om met eigenaar Wim te bespreken wat je lekker vindt. Houd je van fris, dan laat hij je een sappige Verdejo proeven, ben je meer van de rode wijnen dan schenkt hij met liefde een verrassend lekker fruitige Primitivo voor je in. En als je hem vraagt waar hij zelf enthousiast van wordt… tada: een heerlijk glas Saint Véran van Domaine du Château de Pierreclos. Yum!

Wil je wat meer over wijn weten, dan kan je bij Rubens Proeflokaal ook terecht voor workshops en cursussen. Boven het proeflokaal hebben ze hiervoor een mooie aparte ruimte, waar je bijvoorbeeld ook een proeverij kan organiseren. Leuk detail, de proeftafel is gemaakt van een boom uit het park aan de overkant. En nee, die moest al gekapt worden, no worries.

Niet alleen de wijnliefhebbers komen bij Rubens aan hun trekken, Wim is naast vinoloog ook liquorist en een echte whisky fan. De beste plek is dan ook aan de bar, met uitzicht op alle flessen met vloeibaar goud. Of je nu gek ben op een Highland, Speyside of Islay, of toch liever iets Iers of zelfs Japans drinkt, bij Rubens ben je aan het goede adres. Houd je helemaal niet van whisky? Niet gewanhoopt, op het gin assortiment ben je ook niet zomaar uitgekeken…

Natuurlijk gaat het niet enkel om de drank (of de lekkere kaasjes & charcuterie), het is de ontspannen en sociale sfeer die Rubens zo eigen maakt. De bar is de meest geliefde plek, waar je haast direct met je buurman aan de praat raakt.

Gezellig, relaxt en vooral lekker nuchter.

Cheers

Ps. De mooie foto is gemaakt door Sophie van der Kroon

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s