Een wijn die je niet kan weigeren

Wat een feest! Niet alleen lekker genieten van samen zijn met familie en vrienden, maar ook jezelf zo’n dagje gunnen dat je even helemaal NIETS hoeft. All you need is je bank, de left-overs van gisteravond en… nee niet Robert ten Brink maar Francis Ford Coppola.

Inderdaad. De meester van de film biedt je namelijk niet alleen ruim 9 uur kijkplezier, maar ook het ultieme proefplezier. Met de Director’s  Cabernet Sauvignon zit je zeker goed.

Het maken van wijn zit Coppola in het bloed; zijn grootvader maakte al wijn in de kelder van zijn New Yorkse appartement. Geen top crus, maar wel lekkere alledaagse wijnen van goede kwaliteit. Na het succes van The Godfather in 1972, besloot Francis op zoek te gaan naar een vakatiehuis in Napa Valley (Californië), waar hij de draad van zijn grootvader’s hobby zelf op zou kunnen pakken. In plaats van een vakatiehuisje kocht Coppola de Niebaum Mansion in Rutherford. In één klap veranderde het ‘wijnmaak-hobby-projectje’ in een serieuze wijn-business.

Inmiddels is Coppola eigenaar van 12 verschillende sub-merken, waaronder de Diamond Collection (de instap-range van Coppola, met een yummy Pinot Noir) en de Director’s wijnen. Deze laatsten tonen de visie van het wijnmaker’s team op de artistieke expressie van het terroir in de wijnen. Complex? Nee, om eerlijk te zijn is het juist een heerlijk easy going wijn.

Francis Coppola Director’s Cabernet Sauvignon 2012, o.a. verkrijgbaar bij Ton Overmars €21,95: 

Een robijn rode wijn met fruitige aroma’s van bramen, cassis en een vleugje pruimen. Daarnaast ook wat groenigs, denk aan het blad van zwarte bessen, wat cederhout en bovenal de geur van licht getoast eikenhout. De smaak vertoont veel overeenkomsten met de geur; rijp zwart fruit, hout en het kruidachtige – met daarbovenop een zekere spiciness (kruidnagel, zouthout en een snufje nootmuskaat).

Een mooi geconcentreerde wijn met een prima balans tussen de fris- en fruitigheid. Daarnaast is de wijn relatief zacht en laag in tannines (geen mond-drogend gevoel bij deze Cabernet Sauvignon) en met een behoorlijk lange afdronk (enigszins warm door de 13,5% alcohol) is dit zo’n typische wijn die je liever niet afslaat.

Heb je deze week ook even een dagje/avondje vrij? Leg dan gerust je cocooning-lot in de handen van de geestelijke vader van The Godfather en geniet!

Cheers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s