Like my Addiction

Kort geleden dook er in Frankrijk vanuit het niets een super populaire instagrammer op, genaamd Louise Delage. In mum van tijd wist de fashionable Parisiènne talloze volgers te vergaren. Haar foto’s geven in een inkijkje in haar jaloersmakende leven vol coole feestjes, fraaie stranden, prachtige zwembaden en gave tripjes van Berlijn tot het luxe St. Tropez. Haar perfecte leventje en haar quote “whatever you are, be a good one” is aspirationeel voor velen en doet niemand afvragen noch vermoeden wie Louise echt is.

Wat blijkt… Louise Delage is een 25-jarige alcoholiste bedacht door reclame bureau BETC, dat van het Franse Addict Aide opdracht heeft gekregen om mensen bewust te maken van verborgen alcoholisme. En om eerlijke te zijn, zo verborgen is het niet; op 95% van Louise’s foto’s is drank zichtbaar…

Wow, wat een engaging en confronterende manier om de vinger op de zere plek te leggen! Heb je al naar je eigen timeline gekeken? We zijn er al zo aan gewend dat alcohol synoniem is voor het hebben van een leuk sociaal leven, dat we niet meer door hebben wanneer het een issue begint te worden. En wanneer is dat eigenlijk het geval? Is het snakken naar een glas wijn na een pittige dag op werk okay? Kan het kwaad als dat ene glaasje uiteindelijk misschien toch een fles wordt? En wanneer zeg je er wat van?

Nu geloof ik zelf niet in initiatieven als Dry January, maar af en toe stil staan bij je consumptie en de aanleiding van je alcohol gebruik, kan zeker geen kwaad. Ik krijg vaak te horen dat mijn “hobby” de ultieme cover-up is voor alcoholisme, maar om eerlijk te zijn heeft het mij bewuster gemaakt van wat ik drink. Liever een goed/duur glas, dan twee huiswijntjes.

Drink with class, drink responsibly.

 

Nieuwsgierig naar de “Like my Addiction” campagne?  Like my Addiction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s