Hallowee(i)n & Spijs

Het is nog niet geheel overgewaaid naar Nederland, maar nu zelfs de horror clowns zich in onze straten bevinden is er eigenlijk geen ontkomen meer aan.. Halloween staat voor de deur. Dat betekent dus ook dat het pompoen seizoen van start is! En mocht ik dáár nou net wel van houden…

Een van mijn guilt-free pleasures is op zondagmiddag een heerlijke salade halen bij SLA. En ook zij zijn gek op pompoen. Een echte aanrader is de salade met zoete aardappel fallafel en pompoen humus. Yum!

Natuurlijk wordt deze salade nog lekkerder met een glaasje wijn erbij (goodbye guilt-freeness). Bijvoorbeeld een glas Riesling, een wijn die van nature een hoog zuurgehalte heeft en daarom goed combineert met de frisse grapefruit dressing. Het aromatische karakter van de Riesling zorgt ook dat de wijn staande blijft naast deze pittig gekruide salade.

Zelf drink ik graag de Saar Riesling van Van Volxem. Een wijn van ongekende intensiteit & frisheid, boordevol fruit (zoals grapefruit, vlierbloesem en rijpe perzik) en de nodige mineraliteit. In tegenstelling tot wat sommige mensen van Riesling verwachten is deze wijn harstikke droog en heeft het bovendien een lange afdronk. Een topper voor maar 15 euro online, geen tricks wel een treat!

Cheers!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s