Stylish Stuyvesant

Enkele weken geleden is op de Haarlemmerstraat de nieuwe wijnbar Stuyvesant geopend in de prachtige locatie van het West Indisch Huis. De inrichting is indrukwekkend en stijlvol tegelijk, met een prachtige luxe bar en een combinatie van hippe kunst en een paar mooie klassieke stukken zoals de kroonluchters en schouw. De stijl is tot in de puntjes doorgevoerd, van leren schorten van de bediening tot oranje olijfolie flesjes op de tafel; aan elk detail is gedacht.

Het aantal wijnen op de kaart is zeker niet mis, bijna 50 per glas en nog eens hetzelfde aantal per fles, wow! Wat opvalt, is dat de wijnen per glas zijn ingedeeld op prijs categorie (van 3.75 tot 6.75), zeker vernieuwend, maar is dat echt logisch?

Helaas valt de selectie per glas wat tegen. De kaart opent met een Roemeense wijn (hoeveel mensen zouden dat aandurven?), bevat veel Chileense en andere relatief commercieel interessante wijnen en biedt bijvoorbeeld ook een Franse Sauvignon Blanc (regio?) die volgens Nieuw Zeelandse stijl gemaakt is. Zet dan gewoon een lekkere Marlborough op de kaart… Opmerkelijk is ook dat de jaartallen ontbreken. Gelukkig is de selectie per fles een stuk gebalanceerder en klassieker; meer naar mijn smaak in ieder geval!

Het meisje in de bediening is super vriendelijk en spontaan en vertelt vol enthousiasme over haar favoriete wijnen. Leuk! En dat ze eerlijk toegeeft dat ze niet alle wijnen heeft geproefd maakt haar nog sympathieker. Bovendien lijkt het ook niet echt uit te maken wat de bediening weet, aangezien het publiek meer een gevarieerd borrel gezelschap is. De groep naast me heeft bijvoorbeeld meer oog voor de hapjes dan voor de wijnen.

En dat vat Stuyvesant misschien wel het beste samen. Lekker genieten van een mooie bar en de vriendelijke bediening onder het genot van een wijntje.

Cheers!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s