Chardo-nee?

Het lijkt wel of wijn steeds meer on trend begint te worden. #wijnisfijn komt opvallend vaak langs en ik gok dat gemiddeld 1 op de 5 Tinderaars tussen de 30 en 40 aangeeft van een goed glas wijn te houden. Wat dat goede glas wijn dan is, daar valt over te twisten…

Chardonnay is zo’n typisch voorbeeld waar de meningen over verdeeld zijn. De wijnliefhebbers die “anything but chardonnay” (ook wel bekend als ABC) statements maken, verwijzen steevast naar de Amerikaanse stijl. Amerikaanse stijl? Stel je voor dat je boterbabbelaars met rijpe perzik, vanille en een vleugje cocos combineert, dan heb je wel zo’n beetje het idee. Dit is een expressieve stijl die jaren geleden enorm aan populariteit won nadat de zoete wijn massaal aan de wilgen gehangen werd. Een ander mogelijkheid is natuurlijk dat ze de kroeg/supermarkt Chileen in gedachten hebben, die vaak toch wel een zelfde soort associatie teweeg brengt al zijn die over het algemeen iets minder vet en uitgesproken.

Super zonde! Want Chardonnay is zooo veel meer dan dat! Niet voor niets is Chardonnay een van de meest aangeplante druiven. Het kan in veel klimaten uit de voeten en is vooral heel veelzijdig. Waar sommige druiven sterk beïnvloed worden door de bodem waarop ze groeien, is Chardonnay als klei in de handen van de wijnmaker. Van super verfrissend en sappig tot meer complex en vol van smaak, in alle en echt ook álle prijscategorieën.

Nog niet overtuigd en toch geneigd om volgende keer maar weer “gewoon” een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio te bestellen? Probeer dan alsjeblieft een fles Chablis (heerlijk bij vis & schelpdieren!), verwen jezelf eens met een mooie witte Bourgogne of hef een glas Champagne op…

Chardo-jaaaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s